Kontakta oss

Kom i kontakt med oss

Önskar du att komma i kontakt med oss? Fyll i nedanstående formulär. Vi återkommer med ett svar inom kort. Vid brådskande ärenden ber vi er kontakta oss via telefon på 076 391 26 26

Ämne*
Genom att klicka på "skicka" bekräftar du att TCR TAK lagrar dina kontaktuppgifter.
Tack för ditt meddelande!
Vi återkommer med svar inom kort!
Oj! Något gick snett...

Vanliga frågor

Hur ofta bör man kontrollera sitt tak?

Vi rekommenderar att kontrollera era tak minst en gång per år. Speciellt när ditt tak är omringad avträd, växter, berg etc som kan i sin tur släppa löv eller saker som kan blockera rännorna som i sin tur stoppar flödet av vattnet. Ifall vattensystem blockas kan det orsaka små och även större skador.

Ifall du noterar att ditt tak genomgår en läckage, bör du ringa en professionell inom just de området omedelbart! Det är viktigt att ringa dit hjälp som skall ta en titt på det innan läckagen orsakar större skador, på plats bedömer även personen ifall det är en fara eller inte. Vid en sådan inspektion är det vanligt att man finner dolda fel som bör åtgärdas innan skadan hunnit uppstå.

Ta hand om ditt tak!

Hur kan jag underhålla mitt tak innan vintern?

Ifall du har en villa och har möjlighet att underhålla rännorna under året så är det superbra. Vi rekommenderar att inte gå upp själva på taket utan rätt säkerhet för framförallt din och andras säkerhet.

Vi rekommenderar installation av taksäkerhet som tex: snörasskydd, takstege, gångbrygga, glidskydd etc. Detta är för att underlätta och skydda dig och ditt hem.

Vid installation av taksäkerhet ser du till att ditt tak är korrekt utrustad som maximerar säkerheten och skyddar dig samt ditt tak. Det underlättar dessutom för snöröjning och flexibiliteten att kunna röra sig på ditt tak vid inspektion, service eller andra typer av tjänster.

Vad kostar det att byta tak?

Funderar du på att byta tak och vill veta vad det skulle kosta? Vid en prisförfrågan är det oftast storleken på taket samt materialet som avgör hur stor arbetskostnaden blir. Det är inte alltid du måste byta ett tak, ibland räcker det med en service och byte av enstaka plattor. Vi erbjuder olika förslag av tak i olika prisklasser, kontakta oss idag för att få mer information.

Vad är takläggning?

Takläggning innefattar allt ifrån mindre till större renovering av tak. Det kan vara större sektioner eller mindre bitar av taket som behöver någon typ av renovation eller åtgärden. Takläggning kan även innefatta förlängning av ditt nuvarande tak.

När är det dags för nytt? (takläggning)

När ditt tak är över 25 till 30 år gammalt är det dags för nytt tak. Ett tecken på nytt tak kan vara allt ifrån att du får mindre läckage, takpannorna har tagit mycket stryk under åren och börjat se dåliga ut med tex sprickor och skador.

Du märker oftast när det är dags för nytt rent visuellt från avstånd. Prata alltid med en professionell ifall du har några frågor eller funderingar kring detta område. Vi rekommenderar att någon med behörighet bör kolla på taket innan beslutet fattas.

Hur långt tid tar takmålning?

Detta är väldigt svårt att besvara på. Det skiljer sig beroende på storleken av villan/fastigheten, taktyp och väder. Ett tak måste spolas, tvättas, genomgå service innan det är dags för applicering av ny färg. Ett normalstort villatak kan ta 2-3 dagar, beroende på ovanstående nämnda förhållanden.

Vad är Takservice?

Takservice kan vara allt ifrån en inspektion, kontroll, småfix, åtgärden, taksäkerhet, installation av ventilationer, rengöring och underhåll. Takservice innefattar nästan allt inom tak helt enkelt.

Hur länger håller ett nytt tak?

Detta är jätte olika beroende på vem som utfört arbetet, hur det genomförts, val av material och det viktigaste av allt erfarenheten.

Utför vi jobbet på ditt tak, så har tegel en livslängd upp mot 50 år och metall upp till 80 år

Hur kan jag underhålla mitt tak innan sommaren?

Ifall du har en villa och har möjlighet att underhålla rännorna så är det jättebra. Vi rekommenderaratt inte gå upp själva på taket utan rätt säkerhet för din och andras säkerhet. Det går bra att försöka borsta rent eller eventuellt flytta på saker i omgivningen som i sin tur skulle kunna påverkataket eller vatten flödet i rännorna. Kom ihåg att inte ta saker i egna händer som tex klättra och utsätta dig för skadliga risker.

Vad ska jag tänka på med mitt tak?

Ifall ditt tak är runt 25 år gammalt, bör du börja fundera och kanske genomgå en service på taket, för att kolla om du har några skador eller liknande. Leta efter mögel, märken, vattenskador. Det kan även vara dags att byta ut ditt tak.

Använd dig av ROT-avdrag

Glöm inte bort att du som kund kan spara pengar på takomläggningen genom att låta ett proffs inom takläggning ta hand om ditt tak/projekt. Med hjälp av ROT-avdraget får du en viss procent i skattereduktion på arbetskostnaden för ditt takomläggning.

Vill du veta mer om hur ni kan använda ROT-avdrag vid takomläggning, kontakta oss!

Hur kan processen se ut vid byte av tak?

En takomläggning är ett väldigt omfattande arbete som kräver tid, kunskap, planering och framförallt att arbetet skall utföras korrekt från första början. Alla tak ser olika ut, byggda efter husets egna former och konstruktion.

Beroende på hur gammalt eller skadat taket är så ser processen olika ut. Vid takomläggning tar man bort de gamla pannorna, en besiktning och reparation av underlagstaket görs, lägga om underlagstaket på nytt, fixa till läkten, tillsätta de nya takpannorna, fixa till taknocken.

Sist men inte minst slutdetaljerna, många glömmer bort. Alla speciallösningar så som rännorna, taklucka, skorstensanslutning och även bevara husets charm. Anpassa taket efter husets uppbyggnad, inte ta de snabba lösningar utan verkligen planera och utföra arbetet för att bevara det som bör sparas och ta hand om.

Vad är Takmålning?

Takmålning innebär målning av tak, mestadels metall och plåt. Ett korrekt målat tak kan ge en livstid på upp till 30 år ibland även mer än så.

Färgen som appliceras på taket skyddar det mot rost, slitage och skyddar metallen och plåten mot vått och torrt. Det bidrar dessutom till ett allt mer ’’charmigare utseende’’ för fastigheten och taket.

Färgen skyddar mott rost, metallen och bidrar till en mer ’’finare utseende på taket’’. Gällande val av färg så är det rätt så begränsat, då färgkod måste anpassas efter bostaden eller områdesregler och förlagda krav.

När bör man genomgå takmålning?

Går du i planerna för målning av ditt tak? Vid takmålning krävs optimala förhållanden när du skallapplicera färg på ditt tak, därav rekommenderas det att genomföra detta under försommar eller tidig höst.

Vid dessa tidpunkter på året är det lagom varmt och behagligt både för oss arbetare samt för färgen. Det krävs planering kring vädret då det bör vara stabilt och relativt soligt under de dagarna vi jobbar på taket och applicerar färgen. Regnskur är något man måste undvika efter precis målat taket, därav är vädret oerhört viktigt.

Vad är Taksäkerhet?

Taksäkerhet är för att förebygga risker för olycksfall när det skall användas av byggnaden samt drift behöver ta sig upp på taket, förflyttar sig på taket eller när man skall arbeta på taket.

För att beträda och arbeta på taket är taksäkerhet en viktig aspekt, därav rekommenderar vi att installation av glidskydd, gångbrygga, takstege, nockräcke och snörasskydd för hänsyn tillpersonsäkerhet och andra i omgivningen.

Garanti

Garanti är något vi erbjuder på TCR TAK! Vi garanterar att varan och tjänsten vi utför skall utföras korrekt och hålla enligt avtalat och under hela garantitiden. Vi ansvarar för att åtgärda felet enligt de villkor som garantin gäller för.

Materialet vi använder har sin egna garanti, livslängd och standard. Vi erbjuder 10 år av garanti för jobb vi utfört, vi står stolt bakom våra utförda jobb och kan därmed garantera säkerheten och hållbarheten i det vi genomfört.

Har du fler frågor eller funderingar gällande vår garanti? Kontakta oss, så berättar vi mer.